Kennisgeving voorgenomen activiteit op de bestaande mijnbouwlocatie Langezwaag, gelegen op een kavel aan het Lang’ Ein, ten zuidwesten van Langezwaag in de gemeente Opsterland

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Op 01-05-2012 is een ‘Mededeling’ ingevolge artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer ontvangen van Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen, betreffende een voorgenomen activiteit op de bestaande mijnbouwlocatie Langezwaag, gelegen op een kavel aan het Lang’ Ein, ten zuidwesten van Langezwaag in de gemeente Opsterland, op het perceel kadastraal bekend Gemeente Langezwaag, Sectie H, nummer 214 (gedeeltelijk).

De ‘Mededeling’ betreft het voornemen om op de in 2011, ten behoeve van een proefboring, aangelegde locatie Langezwaag, een oppervlakte-installatie op te richten voor de productie van aardgas.

Voor het oprichten van een dergelijke installatie geldt, op grond van D.17.3 van het Besluit milieueffectrapportage, m.e.r.-beoordelingsplicht.

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder a, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport opgesteld behoeft te worden.

De ‘Mededeling’ en het m.e.r.-beoordelingsbesluit zullen te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning, ter inzage worden gelegd op het secretariaat van de gemeente Opsterland, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot ing. M. Mezger, telefoon 070-379 79 99.

Naar boven