Logo Sittard-Geleen
Bestemmingsplan ‘Grensmaas winzone Trierveld/Grevenbicht’

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de raad op 15 maart 2012 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Grensmaas winzone Trierveld/ Grevenbicht’ (de digitale planbestanden NL.IMRO.1883.BPTriervGrevenbich-VA01) ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan biedt het kader voor de gewijzigde planuitvoering en de aanleg van een verwerkingsbekken. In dit plan is tevens een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om na eventuele sanering van de locatie Elba de geplande nevengeul bij Grevenbicht te laten vervallen.

Het plandeel Trierveld wordt aan de zuidzijde begrensd door de woonkern Schipperskerk, aan de westzijde door de Ruitersdijk, aan de noordzijde door de gemeentegrens met Echt-Susteren en aan de oostzijde door het Julianakanaal.

Het plandeel Grevenbicht wordt aan de noordzijde begrensd door de Veerweg, aan de oostzijde door de nieuwe hoogwaterkade die deels over de Dijk en vanaf de Baandjes over een nieuw tracé langs de bestaande hoeve aan de Heuvelsweg, globaal tot aan de Harrecoven loopt. Aan de zuid- en westzijde vormt de Maas de begrenzing.

De gewijzigde vaststelling heeft onder meer betrekking op het toevoegen van een archeologische bescherming (dubbelbestemming) ter plaatse van twee archeologische vindplaatsen. Ook zijn op grond van ingediende zienswijzen de titel van de artikelen 4 en 6 gewijzigd, alsmede de naam van deze bestemmingen op de verbeelding. Tevens is artikel 6.1 gewijzigd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 10 mei 2012 gedurende 6 weken – tot 21 juni 2012 – voor eenieder ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen, Markt 1 te Geleen.

De openingstijden van de balie zijn dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1883.bpTriervGrevenbich-VA01.

Binnen de termijn van terinzagelegging kan schriftelijkberoep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), door:

  • een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze heeft ingediend

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dat geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Tegen de gewijzigde onderdelen van het plan kan eenieder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen.

9 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven