Logo Nieuwkoop
Bestemmingsplan Zuidhoek gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop maken bekend dat de raad het bestemmingsplan Zuidhoek gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit beperkt zich tot de ‘ambtshalve’ wijzigingen in het raadsvoorstel dat aan de basis ligt van het vaststellingsbesluit. Op de verbeelding wordt de oude toegangsbrug geschrapt, en verder gaat het om tekstuele correcties en aanscherpingen overeenkomstig het beeldkwaliteitsplan. De zienswijzen vormden geen aanleiding voor wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan.

De procedure van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, is van toepassing.

Beroep

De beroepstermijn loopt van donderdag 10 mei 2012 tot en met woensdag 20 juni 2012. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het beroepschrift wordt ondertekend en bevat ten minste:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d. de gronden van het beroep.

Tegen plandelen die ongewijzigd zijn vastgesteld, is uitsluitend beroep mogelijk als u eerder een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend. Als het gaat om inhoudelijke wijzigingen die bij de vaststelling zijn doorgevoerd, staat voor iedere belanghebbende de beroepsmogelijkheid open. Het bestemmingsplan is onherroepelijk als de Raad van State op het beroep heeft beslist.

Op het bestemmingsplan Zuidhoek is de Crisis en herstelwet van toepassing. Dit heeft met name consequenties voor de beroepsfase. Stelt u zich hiervan goed op de hoogte.

Wilt u het plan inzien?

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan Zuidhoek liggen gedurende zes weken ter inzage. Een papieren planversie incl. bijbehorende stukken ligt tijdens de normale openingstijden bij het Klant Contact Centrum in Nieuwveen. In de hal is ook een publiekscomputer beschikbaar.

De basisbestanden zijn in te zien op www.nieuwkoop.nl onder ‘bestemmingsplannen’.

Het bestemmingsplan is volledig digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en te vinden via de plannaam, gemeentenaam of IMRO-ID: NL.IMRO.0569.bpNKPzuidhoek-va01

Naar boven