Logo Leeuwarden
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘De Zuidlanden, plandeel Akoestisch landschap’

Van 10 mei tot en met 20 juni 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘De Zuidlanden, plandeel Akoestisch landschap’ met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een strook grond ten noorden van Rijksweg 31 (Wâldwei). De westelijke begrenzing wordt gevormd door het bestemmingsplan Overijsselselaan. Aan de oostzijde loopt de grens enige meters door ten oosten de Wurdumerfeart. Aan de noordzijde grenst het akoestisch landschap aan het bestemmingsplan Techum, en kent richting Wurdumerfeart een variabele breedte.

Planinhoud

Het bestemmingsplan heeft een beperkte opzet. Het is voornamelijk bedoeld om de aanleg van geluidwerende voorzieningen langs de Wâldwei mogelijk te maken. Daarnaast bevat het een grenscorrectie met het bestemmingsplan ‘De Zuidlanden, plandeel Overijsselselaan’ t.a.v. de horecafunctie.

Gewijzigde vaststelling

Tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage lag is alsnog een overlegreactie van het Wetterskip ontvangen. Naar aanleiding daarvan is een ambtshalve wijziging aangebracht: Binnen een afstand van 5 meter ter weerszijden van een hoofdwatergang (i.c. Wurdumerfeart en Ald Djip) zijn geen bouwwerken toegestaan. Afwijking hiervan is slechts mogelijk indien vooraf advies is ingewonnen bij de waterbeheerder van de betreffende hoofdwatergang (Wurdumerfeart en Ald Djip).

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • via www.leeuwarden.nl/inzage

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 10 mei tot en met 20 juni 2012

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken. Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven