Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan Lindenstraat Tynaarlo

Ontwikkeling vier woningen van het type 2-onder-1-kap aan de Lindenstraat Tynaarlo

De gemeente heeft van een particulier initiatiefnemer het verzoek gekregen medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van een viertal woningen van het type 2-onder-1-kap aan de Lindenstraat te Tynaarlo. De woningen zullen worden gerealiseerd op de locatie van de opslagloods van het hier voorheen gevestigde installatiebedrijf Kroeze en het naastgelegen grasveld. De huidige bedrijfsbestemming zal hierbij komen te vervallen en worden gewijzigd in een woonbestemming.

De gemeente Tynaarlo is voornemens hier medewerking aan te verlenen, onder de voorwaarde dat het hier starters- / seniorenwoningen betreft in het goedkopere segment (tot ca. € 185.000 VON).

Nieuw bestemmingsplan

In het geldende bestemmingsplan ‘Tynaarlo’ uit 1991, hebben de gronden gedeeltelijk een woonbestemming, waarvan ten dele met de aanduiding 'eengezinshuizen, open bebouwing’ en het overige deel met de aanduiding ‘tuin’. De locatie van de opslagloods heeft een bedrijfsbestemming met de aanduiding ‘verzorgend en ambachtelijk bedrijf’. Het ingediende plan kan op grond van het geldende bestemmingsplan niet gerealiseerd worden. Hierom is het noodzakelijk voor de realisatie van dit bouwplan een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Lindenstraat Tynaarlo’ ligt met ingang van vrijdag 11 mei 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. Ook kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Lindenstraat Tynaarlo’, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven