Logo Amersfoort
Vaststelling Uitwerkingsplan ‘Vathorst, uitwerkingsplan BRONpark 2011’

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening vanaf 10 mei 2012 tot en met 20 juni 2012 ter inzage ligt het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan ‘Vathorst, uitwerkingsplan BRONpark 2011’.

De Bron ligt ten westen van Hooglanderveen en is een deelgebied van de locatie Vathorst. In De Bron worden inmiddels woningen gebouwd. Centraal in het gebied ligt het BRONpark. Het BRONpark vormt het hart van het gebied en is tevens het middelpunt van Vathorst. Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Veluwemeer, aan de noordzijde door de Victoriameer, aan de zuidzijde door water ten noorden van de Zwarte zee en aan de westzijde door Cluster de Bron.

Inhoud van het uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan ‘Vathorst, uitwerkingsplan BRONpark 2011’ maakt het mogelijk om in het betreffende deelgebied globaal het volgende te realiseren:

  • maximaal 40 woningen in de gestapelde bouw van maximaal 21 meter hoog;

  • een waterbassin;

  • een park (met o.a. speelzand en een ligweide);

  • speelplekken;

  • kleinschalige bebouwing in het park ten behoeve van recreatieve voorzieningen/horeca (bijvoorbeeld paviljoen/restaurant, kas, moestuin);

  • kunstobject.

Procedure

Op basis van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening ligt het uitwerkingsplan ‘Vathorst, uitwerkingsplan BRONpark 2011’ met bijbehorende stukken en het besluit vanaf 10 mei 2012 tot en met 20 juni 2012 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30–17.00 uur). Het uitwerkingsplan en het besluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Vathorst.

Vanaf vrijdag 11 mei 2012 tot en met donderdag 21 juni 2012 kunnen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpuitwerkingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070-426 44 26.

Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepsschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Geef in het beroepsschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven