Logo Hof van Twente
Ontwerpbestemmingsplan ‘Delden-Noord’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 3 mei 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Delden-Noord’.

Het plan voorziet in de herziening van (gedeelten van) een aantal verouderde bestemmingsplannen. Het doel is de geldende regelingen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Het betreft hier een zogenaamd conserverend bestemmingsplan. Dit houdt

in dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen. In hoofdlijnen wordt de geldende bestemming of de huidige situatie bestemd.

In het kader van de opstelling van dit bestemmingsplan is nader onderzoek gedaan naar de karakteristieke waarden van de binnenstad van Delden. Hieruit is gebleken dat bescherming van deze waarden wenselijk is. In verband hiermee hebben wij besloten het centrum van Delden als beschermd stadsgezicht op te nemen in de gemeentelijke monumentenlijst.

De daadwerkelijke bescherming is geregeld in het voorliggende bestemmingsplan door middel van het opnemen van een beschermende regeling.

Het plangebied betreft het deel van de bestaande kern van Delden dat is gelegen ten noorden van de spoorlijn Hengelo – Zutphen. De grenzen van het plan sluiten aan op de grenzen van de bestemmingsplannen die gelden in het buitengebied.

Het gebied wordt globaal begrensd door het agrarisch gebied ten westen van de voetbalvelden, de Langestraat, de Europalaan, de Rondweg, het agrarisch gebied ten oosten van de woonpercelen aan de Villapark en door de zuidelijk gelegen spoorlijn Hengelo – Zutphen.

Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is voor eenieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor.

Het plan is ook digitaal te raadplegen via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.SDxACxDldnoord-OP10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.SDxACxDldnoord-OP10.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

2 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, J.H.A. Goudt, burgemeester.

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven