Kennisgeving Inrichting Borgsweer

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Op 27-04-2012 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer ontvangen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen, betreffende een voorgenomen activiteit op Inrichting Borgsweer, gelegen aan de Warvenweg nabij Borgsweer in de gemeente Delfzijl, op de percelen kadastraal bekend Gemeente Termunten, Sectie I, nummers 33, 34, 35, 156, 157, 193 en 194, in het gebied van de winningsvergunning ‘Groningen’.

De mededeling heeft betrekking op het voornemen om de maximale hoeveelheid in de diepe ondergrond te injecteren afvalwater op Inrichting Borgsweer te vergroten.

Het te injecteren afvalwater bestaat primair uit productiewater en daarnaast uit enkele kleinere waterstromen en bevat geringe concentraties aardgascondensaat, mijnbouwhulpstoffen en stoffen die uit de producerende aardgasformaties afkomstig zijn.

Op basis van categorie D.18.3, van bijlage D bij het Besluit milieueffectrapportage geldt, aangezien de injectiecapaciteit boven de drempel van 100 ton per dag ligt, dat hier sprake is van m.e.r.-beoordelingsplicht.

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder a, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit zullen te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de ‘Omgevingsvergunning’ (Wabo) voor de Inrichting Borgsweer, ter inzage worden gelegd op het secretariaat van Gemeente Delfzijl, Johan van den Kornputplein 10 te Delfzijl.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot ing. M. Mezger, telefoon 070-379 79 99.

Naar boven