Logo Middelburg
Wet geluidhinder ‘Woningen Abeelseweg’

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij, gezien het voornemen van de BV Monumentenbeheer Zeeland om via een herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ de bouw van twee halfvrijstaande woningen mogelijk te maken op een perceel grond aan de driesprong Abeelseweg / Nieuwe Vlissingseweg te Middelburg, voornemens zijn over te gaan tot het vaststellen van een hogere grenswaarde ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh).

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat woningbouw op de gewenste locatie niet zonder meer mogelijk is vanwege de te verwachten geluidsbelastingen ten gevolge van wegverkeerlawaai. Uit de berekeningen blijkt dat als gevolg van het verkeer op de Nieuwe Vlissingseweg niet overal aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt voldaan. De door de Wet Geluidhinder maximaal te verlenen hogere grenswaarde van 53 dB wordt niet overschreden.

Het ontwerpbesluit met de relevante stukken liggen gedurende 6 weken, van 11 mei 2012 t/m 22 juni 2012 ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675236.

Naar boven