Logo Oegstgeest
Bestemmingsplan ‘Oud Poelgeest’ gewijzigd vastgesteld

Ingevolge artikel 3.8 van de Wro maken burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest bekend dat de raad op 26 april 2012 heeft besloten een wijziging van bestemmingsplan ‘Oud Poelgeest’ vast te stellen.

De wijziging betreft de regel van de bestemming ‘Groen’ voor de Ezelenweide (ijsbaanterrein) gelegen aan de Oegstgeesterweg.

In het kader van de beroepsprocedure bij de Raad van State van bestemmingsplan Oud Poelgeest, heeft deze, in een ‘tussenuitspraak’ verzocht om te onderzoeken of de cultuurhistorische waarde van de Ezelenweide wel voldoende beschermd is in het plan ofwel de regels hiervoor aan te passen. De raad heeft daarop besloten de regels voor de bestemming ‘Groen’, voor zover het de Ezelenweide betreft, te wijzigen.

Aan de bestemming ‘Groen’ wordt voor de Ezelenweide toegevoegd dat de gronden tevens zijn bestemd voor ‘beeldbepalend/monumentaal (openbaar) groen en cultuurhistorische waarden’. Ook wordt aan de regel toegevoegd dat voor bepaalde werkzaamheden, o.a.. beplanten, afgraven, ophogen, verharden, een omgevingsvergunning nodig is. Bij het al dan niet verlenen van die omgevingsvergunning zal dan gelet worden op een eventuele aantasting van de cultuurhistorische waarden.

Op basis van deze wijziging zal de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een ‘einduitspraak’ over de ingestelde beroepen doen. Het is niet mogelijk beroep in te dienen tegen de wijziging.

Het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest www.oegstgeest.nl (onder de rubriek ‘Wonen en Burgerzaken’). Tevens kunt u deze stukken inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 (openingstijden: 9.00 tot 17.00 uur).

Naar boven