Logo Sint-Oedenrode
Bestemmingsplan Nijnsel vastgesteld ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 29 maart 2012 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan Nijnsel

NL.IMRO.0846.BP2011NIJ02NIJNSEL-vg01

Bestemmingsplan Nijnsel is een actualisatie die betrekking heeft op het kerkdorp Nijnsel en bedrijventerrein Nijnsel.

Inzage bestemmingsplan

Vanaf donderdag 10 mei 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage op het publieksplein van het gemeentehuis aan het Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend tussen 9.00 en 12.30 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de gemeentelijke website via de rechtstreekse link: www.sint-oedenrode.nl. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn onder andere n.a.v. zienswijzen de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Artikel 3 (Bedrijf): verkoop van zand, grind en bestratingsmateriaal wordt niet aangemerkt als strijdig gebruik v.w.b. de locatie Huisakkerweg 20;

  • een uitbreiding van het bouwvlak aan de Kerkdijk 11a;

  • woonbestemming hoek Lieshoutseweg 52 / Jasmijnstraat: grens zone tuin aan Jasmijnstraat wordt 2 meter naar achteren gelegd;

  • toevoeging aan artikel 10 (Maatschappelijk): een ontheffingsregeling voor horeca voor gemeenschapshuis De Beckart;

  • Een aantal juridisch – technische aanpassingen.

Beroep

Tot donderdag 21 juni 2012 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • degene die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling van bestemmingsplan Nijnsel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven