Logo Peel en Maas
Vastgesteld bestemmingsplan Hart voor Maasbree

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 17 april 2012 het bestemmingsplan ‘Hart voor Maasbree’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een planologische regeling voor onder meer het realiseren van een brede school met diverse functies, een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) ter plaatse van het voormalige gemeentehuis van Maasbree met diverse functies en woningbouw in het centrum van Maasbree. Globaal loopt het plangebied via het Clockenslaghplein naar het oosten om de kerk en het voormalige gemeentehuis, langs de Bijendonk en de Broekstraat,. Vervolgens via De Schout, de bestaande school, via het Groene Kruisgebouw, richting het Kennedyplein en het Clockenslaghplein.

Ambtshalve wijzigingen zijn bij de vaststelling doorgevoerd naar aanleiding van diverse onderzoeken en ontwikkelingen.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken inzien van 3 mei 2012 tot en met 15 juni 2012.

  • Het bestemmingsplan is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → ‘leven en werken’ → ruimtelijke ordening’. het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0037;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 4 mei 2012 tot en met 15 juni 2012.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Belanghebbenden kunnen ook beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden tegen het besluit worden aangevoerd. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangedragen.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend

Panningen, 2 mei 2012

Naar boven