Logo Peel en Maas
Vastgesteld bestemmingsplan ‘6 woningen aan de Hub’ en besluit hogere grenswaarden ten behoeve van zes nieuwe woningen aan de Hub

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 17 april 2012 het bestemmingsplan ‘6 woningen aan de Hub’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het realiseren van zes nieuwe woningen aan de Hub in Egchel. Ook wordt de bestaande bedrijfswoning aan de Hub 1 omgezet in een zogenoemde burgerwoning en wordt het bestaande agrarische bedrijf ter plaatse wegbestemd. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Hub 1, en het naastgelegen perceel in Egchel

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken inzien van 3 mei 2012 tot en met 15 juni 2012.

  • Het bestemmingsplan is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → ‘leven en werken’ → ruimtelijke ordening’. het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0025;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Inhoud besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied van bovengenoemd bestemmingsplan wordt de bouw van zes nieuwe woningen mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Daarom hebben burgemeester en wethouders op 23 februari 2012 met toepassing van artikel 110c Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld.

Wilt u het besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien?

Het besluit hogere grenswaarde met de bijbehorende stukken ligt tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan van 3 mei 2012 tot en met 15 juni 2012 in het gemeentehuis, tijdens openingstijden, bij de publieksbalie ter inzage.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 4 mei 2012 tot en met 15 juni 2012.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het hogere grenswaardebesluit. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan of het hogere grenswaardebesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend

Panningen, 2 mei 2012

Naar boven