Kennisgeving ontwerp Koninklijk Besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Oss ter uitvoering van het bestemmingsplan ‘Piekenhoef-Zuidwest’

Onteigeningsplan ‘Piekenhoef-Zuidwest’

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat, krachtens artikel 78 van de onteigeningswet, in het gemeentehuis van Oss van 22 mei 2012 t/m 2 juli 2012 een ontwerp Koninklijk Onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt. De in het ontwerp Koninklijk Besluit op verzoek van de raad van de gemeente Oss ten name van die gemeente ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken, zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan ‘Piekenhoef-Zuidwest’.

Het bestemmingsplan voorziet in een gedeelte van de aanleg van de woonwijk Piekenhoef. In het plangebied zijn ongeveer circa 222 woningen geprojecteerd.

Ter plaatse van de te onteigenen percelen zullen woningen worden gebouwd: diverse onderscheiden typen met bijbehorende tuinen. Daarnaast zullen wegen en infrastructurele groenvoorzieningen worden aangelegd. Het bestemmingsplan met de daarbij behorende regels, toelichting en verbeelding, verschaft nader inzicht in de door de gemeente Oss gewenste wijze van planuitvoering. Ook het Beeldkwaliteitsplan fase 3 en 4 plan Piekenhoef (vastgesteld door de raad van Oss op 25 september 2008) en het exploitatieplan bieden ter zake verder inzicht.

Op de ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken rusten de bestemmingen ‘Groen’, ‘Tuin’, ‘Verkeer-Verblijf’, ‘Wonen-Woonhuizen’, ‘Wonen-Patio’en ‘Wonen-Vrijstaand’. De te onteigenen percelen zijn thans in gebruik als akker- en grasland.

De minister van Infrastructuur en Milieu is - onder voorbehoud van de beoordeling van eventuele zienswijzen en de resultaten van het in te stellen onderzoek - in beginsel bereid de Kroon een positief besluit op het verzoek voor te dragen.

Terinzagelegging

De onteigeningsstukken liggen gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Bij de receptie kunt u vragen naar de afdeling BJV, team Publiekrecht, toestelnr. 71329 of 71310.

Zienswijzen

Zolang het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de Kroon (Hare Majesteit de Koningin, d.t.v. de minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, t.a.v. BJV, team publiekrecht, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht), onder vermelding van: dossiernr. 2011-42.

Zienswijzen kunnen ook mondeling kenbaar worden gemaakt aan de minister.

Voor nadere inlichtingen over deze procedure of voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, de heer J.N. Baalbergen, tel. 06-46131163; b.g.g. tel. 06-11526319 of tel. 06-11526107.

Naar boven