Logo Goedereede
Omgevingsvergunning ‘Nieuwe Oostdijk’ op de Hoofddijk te Goedereede

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de aanleg van een tweede ontsluitingsweg ten behoeve van de wijk ‘Nieuwe Oostdijk’ op de Hoofddijk te Goedereede.

Inhoud project:

Het project waarvoor omgevingsvergunning is verleend behelst het ophogen van het maaiveld, het aanbrengen van een verharding, het verleggen van watergangen en het ter compensatie vergroten van oppervlaktewater. De aanleg van de 2e ontsluitingsweg is gepland voorbij de bebouwing aan de Hoofddijk.

Activiteiten omgevingsvergunning:

Gelet op artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht heeft de voor het project verleende omgevingsvergunning betrekking op de activiteiten:

  • aanleggen;

  • het gebruik van gronden in strijd met een bestemmingsplan.

Wijziging besluit:

Als gevolg van ingediende zienswijzen is het besluit omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerp op enkele punten gewijzigd/aangevuld. De wijziging heeft betrekking op Wet geluidhinder en de aanvulling heeft betrekking op de waterberging.

Het besluit en de bijbehorende stukken, kunt u inzien op het gemeentehuis tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur – 16.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Goedereede, vanaf 7 mei 2012 tot 17 juni 2012, op www.goedereede.nl onder actueel ➔ terinzagelegging.

Beroep

Tegen het besluit omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp besluit;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp besluit;

  • een belanghebbende die wil opkomen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De beroepstermijn loopt van 7 mei 2012 t/m 17 juni 2012.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld en een spoedeisend belang heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Goedereede, 24 april 2012

Naar boven