Logo Delft
Ontwerpbestemmingsplan Bomenwijk, Ontwerpbesluit Stad- en milieubenadering en Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bekijken

De gemeente heeft een eenieder bestemmingsplan ontworpen voor de Bomenwijk welk gebied wordt begrensd door de Van Miereveltlaan, de watergang langs de Tweemolentjeskade, de watergang langs de Wilgenlaan (grenzend aan de rijksweg A13) en de watergang achter de percelen aan de Esdoornlaan. Een nieuw bestemmingsplan is nodig voor de herstructurering van de Bomenwijk. Vanwege de geluidbelasting van de A13 zijn nog twee andere besluiten nodig samen met het ontwerpbestemmingsplan. Dit zijn het ontwerpbesluit Stad- en milieubenadering en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. U kunt het bestemmingsplan en de andere twee ontwerpbesluiten bekijken en erop reageren. Hieronder leest u hoe u dit doet. Ook vindt u hieronder meer informatie over de (bestemmingsplan)procedure.

Ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpbesluiten digitaal inzien

  • U kunt deze stukken vinden op www.delft.nl. Ga naar Inwoners → Gemeente en democratie → Democratie en inspraak en klik door naar Plannen ter inzage

  • U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer het tabblad Bestemmingsplannen/naam. Daarna kunt u het plan inzien door de naam van het plan in te voeren.

Ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpbesluiten inzien in Stadswinkel

Vanaf 3 mei 2012 tot en met 13 juni 2012 kunt u de stukken bekijken in de Stadswinkel aan de Phoenixstraat 16, op afspraak. U kunt bij de Stadswinkel bovendien een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan kopen.

Reageren op het bestemmingsplan of de ontwerpbesluiten

U kunt reageren op deze stukken. Het zijn namelijk ontwerpbesluiten. Dit betekent dat wij ze kunnen aanpassen op basis van de reacties die we erover krijgen. Wilt u reageren?

Over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Stad- en milieubenadering kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbesluit het gaat. U kunt uw reactie tot en met 13 juni 2012 indienen.

Wilt u uw zienswijze mondeling indienen? Maak dan een afspraak via het secretariaat van de afdeling Ruimte Advies. U kunt het secretariaat bereiken op telefoonnummer 015-260 24 68.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbesluit of het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u over een aantal maanden een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen, het bestemmingsplan en het besluit Stad- en milieubenadering worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beslist over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder. Zijn de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders akkoord? Dan publiceert de gemeente dat het bestemmingsplan, het besluit Stad- en milieubenadering en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder zijn vastgesteld. Dat doen we in de Staatscourant, de Delftse Post en op Delft.nl.

Vragen?

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan gerust contact met ons op via de Stadswinkel. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14015 op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 en op vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Naar boven