Vaststelling bestemmingsplan ‘Derde partiële herziening bestemmingsplan “Buitengebied 2009”’ (De Hoef, Hulsel)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 24 april 2012 het bestemmingsplan ‘Derde partiële herziening bestemmingsplan “Buitengebied 2009”’ (De Hoef, Hulsel) vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in natuurontwikkeling van een gedeelte van het kadastrale perceel gemeente Hooge en Lage Mierde, sectie K, nummer 502, plaatselijk bekend De Hoef ongenummerd in Hulsel. Met deze natuurontwikkeling komen wij tegemoet aan de kwaliteitsverbetering van het landschap als gevolg van de bestemmingsplannen ‘Kuilenrode 1’, ‘Uitbreiding sportpark Hooge Mierde’ en ‘Uitbreiding sportpark Lage Mierde’ en de toekomstige uitbreiding van Taverne D’n Ouwe Brandtoren.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding (plankaart).

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor iedereen ter inzage met ingang van maandag 7 mei 2012 gedurende zes weken en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten-bestemmingsplannen;

  • in het gemeentehuis (centrale hal van het gemeentehuis). Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: www.reuseldemierden.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPBbuit30020-VAST.

Beroep

Alleen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet eerder in de gelegenheid zijn geweest om zienswijzen kenbaar te maken, kunnen gedurende de termijn van ter inzage, dus tot en met maandag 18 juni 2012, beroep instellen bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kunnen zij een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de bovengenoemde termijn. Indien binnen de termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar mevrouw M. Verkooijen, telefonisch bereikbaar op 0497-650 608.

Reusel, 4 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris (a.i.), M.J. Doeven

De burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven