Logo Waddinxveen
Besluit tot verlening omgevingsvergunning middels afwijking voor het realiseren van een rotonde op het kruispunt Kerkweg-Oost, Juliana van Stolberglaan, Kanaalstraat, nr. 20110219.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 18 april 2012 besloten hebben tot afgifte van een omgevingsvergunning voor het realiseren van een rotonde op het kruispunt Kerkweg-Oost, Juliana van Stolberglaan, Kanaalstraat aan de Kerkweg-Oost ter hoogte van huisnummer 214 te Waddinxveen. Gezien de strijdigheid met het vigerend bestemmingsplan ‘Stationsstraat’ is hiertoe gebruik gemaakt van de afwijkingsmogelijkheid als opgenomen in art. 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo. De benodigde verklaring van geen bedenkingen is afgegeven met het besluit van de gemeenteraad van 12 januari 2011(nr. 10/104) aangezien het plan behoort tot één van de in dit besluit aangewezen categorieën namelijk binnen de bebouwingscontour, lokale infrastructuur (art. 6.5 lid 3 Bor).

In kader van genoemde afwijkingsmogelijkheid is de uitgebreide procedure doorlopen en hebben het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken vanaf 16 februari 2012 tot en met 28 maart 2012 zowel digitaal (gemeentelijke website) als analoog ter inzage gelegen met de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Binnen deze periode zijn geen zienswijzen ingediend, tevens zijn er geen nieuwe voor dit besluit bepalende feiten opgekomen. Mitsdien is besloten tot afgifte van de omgevingsvergunning.

Het besluit om afgifte omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken zal vanaf 3 mei 2012 raadpleegbaar zijn via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl en via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.OVkerkwegoost-0401). Vanaf deze datum is het voor een periode van zes weken (3 mei tot en met 13 juni 2012) mogelijk voor degene die een zienswijze heeft ingediend of degene die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, beroep in te stellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, postbus 20302, 2500 EH ‘s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingediend kan – indien onverwijlde spoed dat vereist – tevens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van deze rechtbank. Wij wijzen erop dat voor zowel het indienen van een beroep alsook een verzoek om voorlopige voorziening griffierecht is verschuldigd.

Op het voorgenomen besluit is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het beroepsschrift dat kan worden ingediend, dient tenminste de gronden van het beroep te bevatten op grond van artikel 6:5, lid 1, onder d van de Algemene wet bestuursrecht. Het is na afloop van de termijn van 6 weken niet meer mogelijk beroepsgronden aan te voeren, dit op grond van artikel 1.6a van de Crisis- en herstelwet.

Naar boven