Logo Kapelle
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan sportvelden Vroonlandseweg en gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 3 mei 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • 1. een ontwerp van het bestemmingsplan sportvelden Vroonlandseweg;

  • 2. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouw, ten behoeve van het plaatsen van 8 lichtmasten op het voetbalcomplex.

Plangebied

Het plangebied omvat de kadastrale percelen gemeente Kapelle, sectie P, nummers 374, 349, 412, 413 en 552. Dit zijn de percelen aan de Vroonlandseweg te Kapelle waarop de sportvelden met bijbehorende gebouwen van de voetbalvereniging en de korfbal zijn gevestigd.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om de veldverlichting op het voetbalcomplex te kunnen uitbreiden. Daarnaast is het nu geldende bestemmingsplan toe aan actualisering, zodat voldaan wordt aan de verplichting tot digitalisering.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Het plan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijlagen inzien bij de Balie Burgerservice van het gemeentehuis, Kerkplein 1 in Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.kapelle.nl → Inwoner → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.sportveldenkapelle-OW01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC Kapelle. Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of vergunning). Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via 0113-33 31 10. Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

Kapelle, 2 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven