Logo Veenendaal
Uitwerkingsplan De Ontmoeting deelplan 2 (Kloppend Hart Huis) opnieuw vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat het uitwerkingsplan De Ontmoeting, deelplan 2 voor het Kloppend Hart Huis opnieuw is vastgesteld.

Het ontwerp van dit uitwerkingsplan heeft reeds eerder ter inzage gelegen.

Bij besluit d.d. 6 september 2011, nr. 2011.445523 is een foutieve versie van dit uitwerkingsplan vastgesteld dat afwijkt van het uitwerkingsplan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen.

Burgemeester en wethouders hebben in verband hiermee hun eerdere besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan ingetrokken en opnieuw een Uitwerkingsplan voor het Kloppend Hart Huis vastgesteld.

Ligging van het uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan De Ontmoeting ligt in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze woonwijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Dragonderweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, wordt nu gerealiseerd. De wijk Buurtstede bestaat uit de buurtschappen De Ontmoeting, De Erven, De Straten en De Hoven.

Het uitwerkingsplan heeft betrekking op een deel van het buurtschap De Ontmoeting.

Inhoud van het plan

Het uitwerkingsplan betreft de realisatie van het Kloppend Hart Huis. Het Kloppend Hart Huis ligt aan de zuidzijde van de Brink. De Brink is het centrale plein in het buurtschap De Ontmoeting. In het Kloppend Hart Huis komt een gezondheidscentrum met 47 appartementen daarboven.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan met de daarbij behorende verbeelding en het besluit van burgemeester en wethouders om het uitwerkingsplan opnieuw vast te stellen ligt met ingang van donderdag 3 mei 2012 gedurende zes weken dus tot en met 13 juni 2012 ter inzage bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur. Er liggen geen bouwtekeningen of schetsen van de woningen ter inzage.

Website

De stukken zijn ook in te zien op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl → ‘actueel’ → ‘openbare bekendmakingen’ → ‘actuele openbare bekendmakingen’ → ‘Uitwerkingsplan De Ontmoeting deelplan 2 opnieuw vastgesteld’.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit om het uitwerkingsplan opnieuw vast te stellen. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp uitwerkingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp uitwerkingsplan kunnen eveneens beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluiten tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of de plannen kunt u contact opnemen met mevrouw Astrid Swart van de afdeling Beleid & Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 674. (Bij geen gehoor 538 343.)

Naar boven