Logo Staphorst
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kerklaan Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 27 maart 2012 met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening een bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld. Het gaat in deze om het volgende plan:

  • ‘Bestemmingsplan Kerklaan Staphorst’. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om op de locatie van de ‘Oude School’ , Kerklaan 6 te Staphorst een nieuw kerkelijk verenigingsgebouw te realiseren. Het plan regelt ook de nieuwe locatie van het pand Kerklaan 4. De karakteristieke hoofdvorm van dit pand zal na herbouw terug moeten komen.

Het bestemmingsplan is op de volgende onderdelen gewijzigd vastgesteld:

Plantoelichting: schrappen van het woord monumentaal in de eerste alinea op pagina vier, voorzover dit betrekking heeft op de beheerderswoning Kerklaan 4.

Regels: artikel 2.2 en 2.3 als het gaat om uitzonderingen op de algemeen gehanteerde gootlijn, een maximale gootlijn voor het tussenlid te hanteren van 7,7 meter, de regels voor de beheerderswoning concreet te benoemen in artikel 3.2.1, sub c en de regeling van de voorwaardelijke verplichting tijdsgebonden maken (artikel 3.3, lid e).

Inrichtingsplan (bijlage 3 regels), door het voorterrein van het verenigingsgebouw verder te vergroenen volgens bijlage 4 van het raadsvoorstel.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens voor een ieder ter inzage vanaf vrijdag 4 mei 2012 voor de duur van 6 weken in het gemeentehuis van Staphorst, publieksbalie Grondgebied. In het gemeentehuis kunt u zowel de analoge als de digitale versie bekijken en kunnen medewerkers van de gemeente u meer vertellen over het bestemmingsplan. De publieksbalie is geopend op werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur en op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven