Kennisgeving Ontwerp Koninklijk Besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Teylingen ter uitvoering van het bestemmingsplan ‘Hooghkamer 2011’

Onteigeningsplan Hooghkamer 2011

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat, krachtens artikel 78 van de onteigeningswet, in het gemeentekantoor van Teylingen van 10 mei 2012 t/m 20 juni 2012 een ontwerp Koninklijk Onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt. De in het ontwerp Koninklijk Besluit op verzoek van de raad van de gemeente Teylingen ten name van die gemeente ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken, zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan ‘Hooghkamer 2011’ van de gemeente Teylingen.

De gemeente Teylingen heeft in het kader van de VINEX-afspraken de taakstelling om 2.400 woningen te realiseren. Deze taakstelling is gedeeltelijk gerealiseerd door de bouw van circa 1.600 woningen in het plangebied Hoogh Teylingen. De overige circa 850 woningen wil de gemeente realiseren binnen het plangebied Hooghkamer. Met de bouw van deze woningen wordt voorzien in een grote woningbehoefte binnen de gemeente Teylingen en binnen de regio Holland Rijnland. Het bestemmingsplan maakt de bouw van de circa 850 woningen binnen het plangebied Hooghkamer mogelijk en voorziet ook in de aanleg van infrastructuur, waaronder de aanleg van een wijkontsluitingsweg, en in de aanleg van water en een park.

Het bestemmingsplan zal in verschillende fasen worden gerealiseerd. Deze zijn aangeduid in het eveneens op 23 juni 2011 door de gemeenteraad van Teylingen vastgestelde exploitatieplan ‘Hooghkamer 2011’. Gegeven deze fasering wil de gemeente op korte termijn overgaan tot de realisering van een deel van de hoofdinfrastructuur. Dit betreft de aanleg van een gedeelte van de wijkontsluitingsweg, de verlengde Componistenlaan, en de aanleg van een gedeelte van het water en park, een en ander conform de fasen 1 en 2 van het exploitatieplan. Voorts wil de gemeente op korte termijn overgaan tot de realisering van een gedeelte van de secundaire infrastructuur binnen het als eerste te ontwikkelen zuidelijk gedeelte van het bestemmingsplan, een en ander conform bouwfase 1a van het exploitatieplan.

Op de binnen het bestemmingsplan ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken rusten de bestemmingen ‘Verkeer’, ‘Water’ en ‘Groen’.

Terinzagelegging

De onteigeningsstukken liggen gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Bij de receptie kunt u vragen naar de afdeling BJV, team Publiekrecht, toestelnr. 71329 of 71310.

Zienswijzen

Zolang het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden bij het besluit schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de Kroon (Hare Majesteit de Koningin, d.t.v. de minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, t.a.v. BJV, team publiekrecht, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht), onder vermelding van: dossiernr. 2011-65.

Zienswijzen kunnen ook mondeling kenbaar worden gemaakt aan de minister.

Voor nadere inlichtingen over deze procedure of voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, de heer B. Vink, tel. 06-11526319; b.g.g. tel. 06-46131163 of tel. 06-11526107.

Hoorzitting

Belanghebbenden worden op grond van artikel 78, vierde lid, van de onteigeningswet, in de gelegenheid gesteld om in persoon of bij gemachtigde te worden gehoord. Hiertoe wordt een hoorzitting gehouden op 3 juli 2012, om 14.00 uur in het Bestuurscentrum, bezoekadres Raadhuisplein 1 te Voorhout.

Naar boven