Logo Bodegraven-Reeuwijk
Vaststelling bestemmingsplan ’s-Gravenbroekseweg 132/Platteweg 37–39, Reeuwijk

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 4 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 maart 2012 het bestemmingsplan ’s Gravenbroekseweg 132/Platteweg 37–39, met de digitale planidentificatie NL.IMRO.1901.11Grbw132Plwg37eo-BP80, gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plangebied bestaat uit 2 locaties, te weten: ‘s-Gravenbroekseweg 132 en Platteweg 37–39. Op het laatstgenoemde perceel staat een twee-onder-een-kap woning met enkele bijgebouwen. Deze twee woningen en de bijgebouwen worden gesloopt en hiervoor in de plaats wordt één woning teruggebouwd. Het bouwvlak voor de tweede woning wordt verplaatst naar het perceel aan de ’s-Gravenbroekseweg, zodat op deze locatie een permanente woning kan worden gerealiseerd. Op deze locatie staat nu nog een zomerwoning, welke zal worden ingeleverd. Dit bestemmingsplan maakt deze ontwikkeling mogelijk.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Wijziging op de verbeelding

  • Op de verbeelding van het perceel ’s-Gravenbroekseweg 132 is de maximale goothoogte van 3,5 meter en de maximale nokhoogte van 8 meter gewijzigd in een maximale nokhoogte van 4 meter;

  • Op de verbeelding van de Platteweg 37–39 is het bouwvlak voor de woning 6 meter naar achter (noorden) verplaatst en is de aanduiding ‘brug’ verwijderd.

Wijziging in de regels en toelichting

  • De wijzigen in de regels en toelichting zijn opgenomen in de ‘Nota van wijzigingen behorende bij het ontwerpbestemmingsplan ’s-Gravenbroekseweg 132/Platteweg 37–39’.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 4 mei 2012, gedurende de beroepstermijn, (t/m donderdag 14 juni 2012) voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als PDF bestand op de gemeentelijke website www.bodegraven-reeuwijk.nl → plannen en projecten → Wonen, leven en werken →Sluipwijk/Plassengebied;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (Raadhuisplein 1 te Bodegraven).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk. Dit kan tot 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door die belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven