Logo Smallingerland
Vaststelling bestemmingsplan ‘Drachten- Folgeralaan (5 woningen)’

B&W van Smallingerland maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 27 april 2012 tot en met 7 juni 2012 voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Gauke Boelensstraat 2 in Drachten, het door de gemeenteraad op 3 april 2012 vastgestelde bestemmingsplan ‘Drachten-Folgeralaan

(5 woningen)’. Het plan is tevens in te zien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl , onder Bouwen & Milieu) en op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl , onder het nummer NL.IMRO.0900 BP2011SFF003.

Het bestemmingsplan ‘Drachten-Folgeralaan (5 woningen)’ voorziet in een partiële herziening van het bestemmingsplan Folgeren-Fennepark voor de locatie van het voormalig mechanisatiebedrijf Bos aan de Folgeralaan, op welke locatie de bouw van 5 woningen mogelijk wordt gemaakt. De herziening betreft de bestemmingswijziging van het perceel van Gemengd-1 naar Wonen-1. De mogelijkheid voor een (kleinschalig) aan-huis-verbonden beroep blijft gehandhaafd en ook het welstandskader 'lintbebouwing' blijft gelden, zoals dat in de Welstandsnota is omschreven.

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd. Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitplan kan geen beroep worden ingesteld omdat sprake is van een beleidsregel, die op grond van artikel 8:2 van de Algemene wet bestuursrecht uitgezonderd is van beroep

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit van het bestemmingsplan kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

Inzage- en beroepstermijn: vrijdag 27 april 2012 t/m donderdag 7 juni 2012.

Naar boven