Logo Ubbergen
Ontwerpbestemmingsplan Waterstraat 3, Ubbergen

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat gedurende 6 weken, het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt op het gemeentehuis. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken digitaal in te zien en te downloaden op www.ubbergen.nl. Het digitale ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpplan inclusief bijbehorende onderzoeken en het ontwerp raadsvoorstel en -besluit liggen met ingang van vrijdag 4 mei 2012 tot en met donderdag 14 juni 2012 voor iedereen ter inzage. In het ontwerpraadsvoorstel is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de splitsing van de bestaande monumentale woonboerderij in twee wooneenheden en de sloop van een schuur alsmede een bijgebouw op het achterperceel. Op de plaats van de schuur wordt een appartementengebouw teruggebouwd met 4 wooneenheden. Het te slopen bijgebouw wordt meer aan de oostzijde van het perceel teruggebouwd. Mogelijk wordt het monumentale pand ook ingericht voor een maatschappelijke of dienstverlenende functie.

Indienen van zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Ubbergen, postbus 201, 6573 ZJ Beek-Ubbergen, onder vermelding van ‘zienswijze OBP’ en de naam van het bestemmingsplan. Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend via de e-mail. Degene die een mondelinge zienswijze naar voren willen brengen, dient contact op te nemen met een medewerker van de afdeling VROM via telefoon 14024.

Naar boven