Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 25 april 2012, nr. IENM/BSK-2012/46783, tot wijziging van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op de artikelen 10:3, eerste lid, 10:4, eerste lid, en 10:9, eerste lid, Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de directeur-generaal Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 6 april 2012 nr. ZJ1235358;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat wordt als volgt gewijzigd:

A

In de artikelen 1 tot en met 3 wordt de zinsnede ‘de algemeen directeur van Agentschap NL’ telkens vervangen door: de directeur-generaal Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

B

In artikel 3, eerste lid, wordt de zinsnede ‘de Minister en Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat’ vervangen door: de Minister en Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

C

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. Een document als bedoeld in het eerste lid van dit artikel vermeldt indien de subsidieregeling of het subsidieprogramma tot de verantwoordelijkheid van de Minister van Infrastructuur en Milieu behoort aan het slot:

    ‘DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU,

    namens deze:’

    gevolgd door de functieaanduiding, de naam en de handtekening van de functionaris.

2. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. Indien het een subsidieregeling of subsidieprogramma betreft dat tot de verantwoordelijkheid van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu behoort wordt in de in het tweede lid voorgeschreven vermelding van de Minister van Infrastructuur en Milieu vervangen door: ‘DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU’.

D

In de bijlage wordt onder het vervallen van de punt aan het slot van ‘Onderdeel B. – spoor en weg’ toegevoegd:

  • Tijdelijke subsidieregeling stimuleren bundeling van goederenstromen voor vervoer op het spoor.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

TOELICHTING

Dit besluit bevat een aantal technische wijzigingen van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat.

Deze wijziging strekt er toe het besluit aan te passen aan de gevolgen van de instelling van het nieuwe Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hierdoor is de terminologie in de artikelen 3 en 4 gewijzigd. Ook de wijze van aanhalen van het besluit wordt daarop aangepast.

Een andere wijziging is het gevolg van mandaatbesluiten van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie: het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EL&I2012 en het Besluit mandaat, volmacht en machtiging voor het directoraat-generaal Uitvoering 2012. De algemeen directeur Agentschap NL valt thans onder het mandaat van de directeur-generaal Uitvoering van EL&I.

In de bijlage wordt vervolgens de Tijdelijke subsidieregeling stimuleren bundeling van goederenstromen voor vervoer op het spoor opgenomen. De directeur-generaal Uitvoering zal deze regeling namens de Minister van Infrastructuur en Milieu uitvoeren.

Deze wijziging brengt geen administratieve lasten of andere bedrijfseffecten met zich

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Naar boven