Logo Limburg
Bekendmaking gecoördineerde besluitvorming Greenportlane

2 mei 2012

Op grond van het Coördinatiebesluit Greenportlane1 heeft de voorbereiding en bekendmaking van de herziening van het inpassingsplan Greenportlane gecoördineerd plaatsgevonden met de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen uitvoeringsbesluiten voor de verdere aanleg van de Greenportlane. In het Coördinatiebesluit is bepaald dat Gedeputeerde Staten het coördinerend bestuursorgaan zijn. In verband met die coördinatie wordt samengewerkt met de gemeenten Horst aan de Maas, Venlo en het Waterschap Peel en Maasvallei.

In het kader van deze coördinatie geven Gedeputeerde Staten van Limburg kennis van het volgende.

Provinciale Staten hebben op 20 april 2012 het inpassingsplan (Tweede herziening) Greenportlane gewijzigd vastgesteld;

De herziening van het inpassingsplan voorziet in de aanpassing van het dwarsprofiel ter hoogte van de Dorperdijk. Deze aanpassing leidt er toe, dat de Greenportlane ter plaatse, in plaats van op hoogte, op maaiveld aangelegd kan worden. Het inpassingsplan is ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan in beperkte zin gewijzigd. De toelichting van het inpassingsplan is aangevuld met informatie over de alternatieven voor het verkeer in verband met de afsluiting van de Dorperdijk.

Gedeputeerde Staten hebben op 18 april 2012 een hogere waarde vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op grond van de Wet Geluidhinder.

Het besluit betreft de vaststelling van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege de aanleg van de Greenportlane, op grond van artikel 110a van de Wet Geluidhinder, voor de woning aan de Dorperdijk 19, te Horst aan de Maas.

Het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas heeft op 20 april 2012 besloten omgevingsvergunningen te verlenen voor het bouwen van een fietsbrug en voor het bouwen van een onderdoorgang (tunnel) voor de realisatie van de Greenportlane.

De Greenportlane wordt voorzien van een fietsbrug en een onderdoorgang. Op grond van art. 2.1 lid onder a, van de Wabo is voor het bouwen van de brug en de onderdoorgang een omgevingsvergunning vereist.

Het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas heeft op 20 april 2012 een verkeersbesluit genomen op grond van de Wegenverkeerswet in verband met de aanleg van de Greenportlane.

Uit oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers en passagiers is het gewenst de Dorperdijk ter hoogte van de Greenportlane af te sluiten voor doorgaand verkeer.

Het Waterschap Peel en Maasvallei heeft ten behoeve van de aanleg van de Greenportlane bij besluit van 20 april 2012 een watervergunning op grond van de Keur Waterschap Peel en Maasvallei 2009 verleend, alsmede de legger van waterlopen gewijzigd.

In verband met het verlengen van een duiker in het oppervlaktewaterlichaam Lage Heide alsmede het hebben van een uitstroomvoorziening in het oppervlaktewaterlichaam Trade Port is een watervergunning op grond van de Keur Waterschap Peel en Maasvallei 2009 vereist. Verder wordt het secundaire oppervlaktewaterlichaam Dorperdijk van de legger afgevoerd.

Welke besluiten liggen ter inzage?

  • Het (Tweede herziening) inpassingsplan Greenportlane;

  • Het ‘hogere waarde’ besluit op grond van de Wet geluidhinder;

  • De omgevingsvergunning voor de bouw van een fietsbrug;

  • De omgevingsvergunning voor de bouw van een onderdoorgang (tunnel);

  • De watervergunning op grond van de Keur Waterschap Peel en Maasvallei 2009;

  • Het verkeersbesluit op grond van de Wegenverkeerswet.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het vaststellingsbesluit en het inpassingsplan en de andere besluiten inclusief de bijbehorende documenten liggen met ingang van 3 mei 2012 tot en met 14 juni 2012 gezamenlijk ter inzage in het gemeentehuis/-kantoor van de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas en bij het Waterschap Peel en Maasvallei op de aldaar gebruikelijke wijze. Tevens liggen deze stukken op werkdagen van 8.30–12.00 uur en van 13.00–16.30 uur ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis (Gouvernement), Limburglaan 10 te Maastricht.

Alle besluiten zijn tijdens genoemde termijn ook in te zien op www.limburg.nl/ (Klik op Actueel, en dan Bekendmakingen). Het inpassingsplan is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Via links op de websites van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas en het Waterschap Peel en Maasvallei kunt u makkelijk doorklikken naar de site van de Provincie.

De omgevingsvergunningen en het verkeersbesluit zijn ook in te zien op www.horstaandemaas.nl (klik op gemeentehuis, en dan op bekendmakingen, zie vervolgens onder Omgevingsvergunning resp. Verkeersbesluit).

Beroep

Onder verwijzing naar het bepaalde in artikel 8.2 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht vestigen wij de aandacht erop dat tegen dit besluit en de overige besluiten die in het kader van het Coördinatiebesluit Greenportlane gecoördineerd zijn voorbereid en bekendgemaakt, beroep kan worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp besluit of een van de ontwerp besluiten die op grond van het Coördinatiebesluit Greenportlane van 19 december 2011 tot en met 29 januari 2012 ter inzage hebben gelegen, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest dit tijdig te doen. Voor zover het besluit wijzigingen bevat ten opzichte van het ontwerp besluit, kan door belanghebbenden tevens ten aanzien van deze wijzigingen beroep worden ingesteld.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Hier uit volgt dat wanneer u beroep instelt, u in uw beroepschrift de beroepsgronden dient op te nemen en dat deze beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld kunnen worden.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet binnen een termijn van 6 weken worden ingediend. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit gezamenlijk met de overige besluiten ter inzage is gelegd. Alle besluiten waarvan op grond van het Coördinatiebesluit Greenportlane de voorbereiding en bekendmaking gecoördineerd hebben plaatsgevonden zullen in het Provinciehuis (Gouvernement) alsmede ter gemeentesecretarie van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas, alsmede bij het Waterschap Peel en Maasvallei op de aldaar gebruikelijke wijze ter inzage worden gelegd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt dit besluit in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie hierover staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl


X Noot
1

Meer informatie over het Coördinatie besluit Greenportlane treft u aan op www.limburg.nl

Naar boven