Logo Uitgeest
Bestemmingsplan Wonen Zuid Uitgeest gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Uitgeest maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Wonen Zuid op 29 maart 2012 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied betreft globaal de woongebieden Kleis, Waldijk, Weeg en Assum. Het bestemmingsplan vervangt alle ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Het doel van het bestemmingsplan is consoliderend te bestemmen. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk het bestaande beleid en de bestaande rechten worden overgenomen. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen met dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht, staan genoemd in het raadsbesluit met kenmerk R2012.0014. Het bestemmingsplan Wonen Zuid en het betreffende raadsbesluit liggen met ingang van donderdag 3 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, de gemeentelijke website www.uitgeest.nl en bij de receptie van het gemeentehuis aan de Middelweg 28 te Uitgeest op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Hoe kunt u beroep instellen tegen het raadsbesluit?

Vanaf 3 mei tot en met 14 juni 2012 kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp naar voren hebben gebracht dan wel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest en belanghebbenden die niet kunnen instemmen met de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw ondertekend beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u de redenen noemen waarom u het niet eens bent met het besluit.

Het raadbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze periode – naast het instellen van beroep – een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven