Logo Alkmaar
Bestemmingsplan Viaanse Molen gewijzigd vastgesteld

2 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 april 2012 besloten heeft om het bestemmingsplan Viaanse Molen gewijzigd vast te stellen.

Het gebied waarop het bestemmingsplan Viaanse Molen betrekking heeft, wordt begrensd door

  • de Steve Bikoweg,

  • de Huiswaarderweg,

  • het midden van het Noordhollands kanaal tot aan de gemeentegrens in het midden van het Noordhollands kanaal.

Het bestemmingsplan is er op gericht om de bestaande bebouwing en het bestaande gebruik van grond en gebouwen vast te leggen. Nieuwe ontwikkelingen zijn in het plangebied niet voorzien. Wijziging van bebouwing en gebruik wordt slechts beperkt toegelaten.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is gepubliceerd op woensdag 21 december 2011 en heeft met ingang van 22 december 2011 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan is één zienswijze bij de gemeenteraad ingediend.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht zijn aangegeven in een aparte ‘nota van zienswijze en wijzigingen’, die behoort tot het raadsbesluit.

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Viaanse Molen en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 3 mei 2012 tot en met woensdag 13 juni 2012 voor een ieder ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar.

De openingstijden zijn op maandag vanaf 13.00–16.30 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–16.30 uur en op donderdagavond van 18.30–20.00 uur. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl onder het kopje (Loket/ Bouwen en Wonen/ Bestemmingsplannen ter inzage/ link naar ruimtelijkeplannen.nl) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Viaanse Molen of onder de code NL.IMRO.0361.BP00019-0305.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die, ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan, bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Naar boven