Logo Gennep
Publicatie vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied’ en planMER

De gemeenteraad van Gennep heeft bij besluit van 3 april 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld. De bijbehorende planMER is ongewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied beslaat het buitengebied van de gemeente Gennep. Voor het plangebied gelden diverse verouderde bestemmingsplannen. Aan de actualisatie ligt vooral ten grondslag de wens om te beschikken over een gedragen bestemmingsplan voor het buitengebied dat volledig voldoet aan nieuw beleid en wetgeving. Het nieuwe plan moet een goed en daarmee handhaafbaar beleidskader bieden en inspelen op de wensen en mogelijkheden.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan, de planMER en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 3mei 2012 tot en met 13 juni 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens de openingstijden (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur) bij het Omgevingsloket van de gemeente Gennep aan het Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Voor inzage buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 0485-494141.

Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

Op de gemeentelijke website is een link naar de landelijke website opgenomen waardoor u direct bij het juiste plan terecht komt.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen op verschillende punten gewijzigd en zijn er diverse ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Voor een omschrijving van de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar het ‘Zienswijzenverslag bestemmingsplan Buitengebied’ en de ‘Nota van wijzigingen’.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad; en

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen, en

  • een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven