Logo Dordrecht
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Schil’ ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het op 27 maart 2012 vastgestelde bestemmingsplan ‘Schil’ (NL.IMRO.0505.BP186Schil-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 3 mei 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door Spuihaven, Noordendijk, Oranjelaan, Toulonselaan, spoorlijn inclusief parkeerterrein Weeskinderendijk, Oude Maas en Kalkhaven. Het plan betreft in hoofdzaak een actualisering van de bestaande bestemmingsplannen Schil-west en Schil-oost en maakt bijvoorbeeld de verbouwing van het voormalig postkantoor mogelijk en geeft op enkele andere locaties de mogelijkheid om via planwijziging tot een andere invulling te kunnen komen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht in het ontwerp:

  • 1. bij de Clara en Mariahof is de digitale verbeelding in overeenstemming gebracht met de analoge plankaart;

  • 2. in de toelichting is de verantwoording ‘groepsrisico externe veiligheid’ opgenomen;

  • 3. de hoogtemaat voor de bebouwing achter de Cornelis de Wittstraat 44/46 is gesteld op vijf meter;

  • 4. ter plaatse van het perceel Dubbeldamseweg Noord 50 is een aanduiding ‘zoi’ aangebracht;

  • 5. in artikel 5.2.2. sub d van de regels zijn de woorden ‘buiten het bouwvlak’ geschrapt;

  • 6. in artikel 16 van de regels is de mogelijkheid van het stellen van nadere eisen in verband met de bereikbaarheid van het spoor voor hulpdiensten opgenomen;

  • 7. in artikel 18.2.3. van de regels is in de aanhef ‘bouwwerken geen gebouwen zijnde’ vervangen door ‘aan- en bijgebouwen’.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 13 juni 2012 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan een belanghebbende tot en met 13 juni 2012 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 14 juni 2012. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Dordrecht, 2 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven