Logo Harenkarspel
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied Harenkarspel en PlanMER

Besluit genomen door

College van burgemeester en wethouders, vergadering 10 april 2012.

Grondslag

Het bestemmingsplan en de planMER liggen ter inzage op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) artikel 7.11a Wet milieubeheer en artikel 3.11 en 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht.

Onderwerp

Voornemen om met toepassing van artikel 3.1 van de Wro een bestemmingsplan Landelijk gebied Harenkarspel vast te stellen. Het bestemmingsplan beoogt de regels voor het landelijk gebied te actualiseren. In 2011 is het voorontwerp in de inspraak geweest, tevens heeft de notitie ‘Reikwijdte en detailniveau’ ter inzage gelegen. Ten opzichte van het voorontwerp is een aantal wijzigingen aangebracht, die in de toelichting zijn vermeld. Omdat het bestemmingsplan wordt aangemerkt als ‘kader’ voor latere m.e.r.-(beoordelings)plichtige besluiten, is een planMER opgesteld. De planMER geeft inzicht in de milieugevolgen van de ruimtelijke ontwikkelingen van het bestemmingsplan en de alternatieven daarvan. De Commissie voor de m.e.r. is vrijwillig gevraagd een advies uit te brengen over de planMER.

Ter inzage

U kunt de plannen vanaf 3 mei 2012 tot en met 13 juni 2012 digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.harenkarspel.nl (beleid en plannen, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen in voorbereiding, bestemmingsplan Landelijke gebied Harenkarspel). Tevens liggen de plannen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Gedurende de aangegeven termijn kan een ieder zowel schriftelijk als mondeling een zienswijze naar voren brengen ten aanzien van de plannen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG, Warmenhuizen. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de gemeente.

Tuitjenhorn, 2 mei 2012

Naar boven