Logo Heemskerk
Ontwerpbestemmingsplan Woongebied I en Woongebied II

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de ontwerpbestemmingsplannen ‘Woongebied I’ en ‘Woongebied II’ met ingang van 1 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt bij de receptie van het gemeentehuis en op www.heemskerk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De nieuw te ontwikkelen bestemmingsplannen Woongebied I en Woongebied II maken onderdeel uit van de actualisering van de bestemmingsplannen. De actualisatieplicht vloeit voort uit de Wet ruimtelijke ordening die gemeenten verplicht uiterlijk in 2013 over een actueel juridisch planologisch kader te beschikken voor hun grondgebied.

Bestemmingsplannen Woongebied I en Woongebied II omvatten de woongebieden in Heemskerk met uitzondering van het centrum, de buitengebieden en Broekpolder.

De bestemmingsplannen zijn overwegend conserverend van aard. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt en dat de bestaande planologische situatie in een bestemmingsplan wordt vastgelegd conform de nieuwe wettelijke vereisten.

Uitzonderingen hierop zijn de garageboxen in het plangebied De Maer, een bouwplan achter Maerten van Heemskerckstraat 102 en 104 en de herstructureringslocaties.

Garageboxen De Maer

In het bestemmingsplan Woongebied I worden de huidige planologische mogelijkheden voor de bouw van garages gewijzigd in de bestemming ‘Verkeer-verblijf’. De bouw van garageboxen wordt hiermee uitgesloten.

Bouwplan achter Maerten van Heemskerckstraat 102 en 104

Het betreft de bouw van een 3-tal woningen op een bouwlocatie achter Maerten van Heemskerckstraat 102 en 104. Het plan is in strijd met de uitwerkingsregels van het thans geldende bestemmingsplan, met dien verstande dat er te weinig woningen worden gebouwd. Gelet op de ligging van de kavels wordt stedenbouwkundig en planologisch aannemelijk geacht dat het bouwen van meer woningen niet wenselijk is.

Herstructureringslocaties

Voor de herstructureringslocaties Simon van Haerlemstraat, Jan van Polanenstraat, Debora Bakelaan, Westerweelstraat, Duitslandlaan/Beneluxlaan (Vlinderlocatie), Carel van Manderstraat en De Velst worden de bestaande planologische situaties overgenomen omdat de plannen voor deze locaties nog onvoldoende concreet zijn om in de nieuwe bestemmingsplannen opgenomen te worden. Voor deze herstructureringslocaties worden in een later stadium afzonderlijke ruimtelijke procedures doorlopen waarbij inspraak mogelijk is. De ruimtelijke procedures voor de Pieter Breughelstraat en Coornhertstraat zijn al gestart. Toch worden ook deze locaties nu conserverend bestemd omdat de lopende procedures nog niet zijn afgerond.

Informatie

De bewoners van de woongebieden waarvoor nu het bestemmingsplan ter inzage ligt worden uitdrukkelijk uitgenodigd het bestemmingsplan ten aanzien van hun perceel te raadplegen. Indien u van mening bent dat de bestaande feitelijke situatie niet overeenkomt met hetgeen in het bestemmingsplan is opgenomen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met onderstaand telefoonnummer. Het is niet de bedoeling dat nieuwe ontwikkelingen op dit moment nog in de bestemmingsplannen worden opgenomen.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de raad van de gemeente Heemskerk, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer (0251) 256 982 of 256 984.

Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven