Logo Dirksland
Ontwerpbestemmingsplan Omlegging N215, Milieueffectrapportage Omlegging N215 en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden

Burgemeester en wethouders van Dirksland maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 7.30 Wet milieubeheer, en artikel 110 c van de Wet geluidhinder, het volgende bekend.

Bij besluit van 24 april 2012 hebben burgemeester en wethouders besloten het ontwerpbestemmingsplan Omlegging N215, het Milieueffectrapport Omlegging N215 en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden ten behoeve van het bestemmingsplan omlegging N215 vrij te geven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan Omlegging N215

Het plangebied ligt tussen de kernen Melissant en Dirksland. De begrenzing van het plangebied valt samen met de contouren van de nieuwe weg inclusief de parallelwegen. In het noordwesten wordt het plangebied begrensd door de rotonde bij de N215 en de Provinciale weg ter hoogte van Melissant. In het zuidoosten wordt het plangebied begrensd door de aan te leggen rotonde ter plaatse van de kuising Oudelandsedijk / Korteweegje / Staverseweg. Het nieuwe tracé loopt door de polder Nieuw Kraayer.

Om de verkeersdoorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren, wordt een omleiding gemaakt voor een deel van de N215. Ter plaatse van het nieuwe tracé wordt de huidige weg afgewaardeerd. Langs andere delen van de huidige N215 worden parallelwegen aangelegd. Op deze wijze wordt het doorgaande verkeer van het langzaam rijdende landbouwverkeer gescheiden. Het bestemmingsplan Omlegging N215 voorziet in de juridisch-planologische regeling voor deze ontwikkeling.

Milieueffectrapportage Omlegging N215

In verband met de voorgenomen ontwikkeling is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. In dit MER wordt onderzocht welke effecten de wijziging van de N215 op het milieu heeft en welke mogelijke mogelijkheden er zijn om de negatieve effecten te beperken.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Ten gevolge van het verkeer op de nieuwe weg wordt van 2 woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschreden. Het betreft de woningen aan de Provinciale Weg 2a en Provinciale Weg 4. Omdat in beide gevallen geluidreducerend asfalt onvoldoende doeltreffend is, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Ter inzage

Met ingang van 1 mei 2012 liggen gedurende een termijn van zes weken de volgende stukken gelijktijdig ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan Omlegging N215 met de daarop betrekking hebbende stukken

  • het Milieueffectrapport Omlegging N215

  • het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan Omlegging N215

Bovengenoemde stukken kunt u inzien op het gemeentehuis van Dirksland, Voorstraat 15 te Dirksland. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur en verder uitsluitend op afspraak.

Het milieueffectrapport en het ontwerpwerpbestemmingsplan zijn ook op het internet beschikbaar: www.dirksland.nl, onder het kopje visie en beleid, plannen en projecten, N215

U kunt het digitale bestemmingsplan ‘omlegging N215’ ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 1 mei 2012 is er een inloopavond van 19.00 tot 21.00 uur in verenigingsgebouw de Schakel, Beatrixlaan 31 te Dirksland. U bent van harte welkom om op deze avond vragen te stellen en informatie te krijgen. Medewerkers van de gemeente Dirksland en de initiatiefnemer (provincie Zuid-Holland) zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan dan wel het MER naar voren brengen bij de gemeenteraad van Dirksland.

Overeenkomstig artikel 7.32, lid 3, van de Wet milieubeheer (Wm) kunnen zienswijzen op het MER slechts betrekking hebben op de inhoud van het MER, het niet voldoen van het rapport aan de bij of krachtens artikel 7.23 Wm gestelde regels dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Dirksland.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan dan wel het MER kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Dirksland, Postbus 10, 3247 ZG Dirksland.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen naar voren worden gebracht bij burgemeester en wethouders van Dirksland, postbus 10, 3247 ZG Dirksland.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, het MER, dan wel het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met de sector ruimtelijke zaken via telefoonnummer (0187)-60 80 80.

Naar boven