Logo Westvoorne
Bestemmingsplan Bedrijventerreinen Westvoorne vastgesteld

Wet Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 20 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Westvoorne’ heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Inzage

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf 26 april 2012 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl of op de gemeentelijke website: www.westvoorne.nl/grondgebied onder Bestemmingsplannen, Fasen, Vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit bedrijventerrein ‘Pinnepot’ in Oostvoorne en bedrijventerrein ‘Moolhoek’ in Rockanje. Het bestemmingsplan zal de huidige bestemmingsplannen ‘Moolhoek’ (1996), ‘Pinnepot’ (1997), ‘1e herziening Pinnepot’ (2004), ‘2e herziening Pinnepot’ (2009) en gedeeltelijk ‘Landelijk gebied Westvoorne’ (2007), voor wat betreft de groenstrook langs de Kleidijk, vervangen.

Het nieuwe bestemmingsplan geeft een actualisatie van de huidige bestemmingslegging. In het plan wordt het beleid voor beide bedrijventerreinen gelijk getrokken. Ook is het plan opgesteld vanuit het oogpunt van vereenvoudiging van de regelgeving. Ten opzichte van de bestaande bestemmingsplannen kent het bestemmingsplan een aantal wijzigingen:

  • Een verruiming van de bouwmogelijkheden;

  • Voor een aantal percelen een verlaging van de milieucategorie;

  • Een wijzigingsbevoegdheid voor een uitbreiding van bedrijventerrein ‘Pinnepot’ langs de Kleidijk.

Bedrijfswoningen op bedrijventerreinen

In het bestemmingsplan wordt het voornemen bekend gemaakt om in de toekomst nieuwe bedrijfswoningen niet meer op de bedrijventerreinen ‘Pinnepot’ en ‘Moolhoek’ (begrenzingen aangegeven op de verbeelding bij het bestemmingsplan) toe te staan. Reeds gebouwde bedrijfswoningen mogen blijven bestaan.

In het vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Westvoorne’ kan een bedrijfswoning nog worden toegestaan, als op het perceel een bedrijfsgebouw aanwezig is, danwel gelijktijdig met de woning wordt gebouwd, met een oppervlakte van tenminste 100 m2. De bedrijfswoning mag uitsluitend worden bewoond door een persoon, wiens huisvesting daar gelet op de bestemming van het gebouw of terrein noodzakelijk is. De inhoud van een bedrijfswoning mag niet meer bedragen dan 600 m3.

Beroep

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. De inwerkingtreding kan uitsluitend worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiertoe dient binnen de termijn van de ter inzage legging van het vastgestelde plan beroep te worden ingesteld en dient tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter te worden ingediend op het bovengenoemde adres. Wanneer een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Rockanje, 25 april 2012

Burgemeester en wethouders van Westvoorne, de secretaris, A. Vlekke.

De burgemeester, P. de Jong.

Naar boven