Logo Westvoorne
Vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Hoofdweg Oostvoorne’

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 10 april 2012 het bestemmingsplan en het exploitatieplan ‘Hoofdweg Oostvoorne’ heeft vastgesteld.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Het exploitatieplan is ongewijzigd vastgesteld.

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan en het exploitatieplan liggen vanaf 26 april 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen ook van 13.30 tot 18.30 uur. Het bestemmingsplan en exploitatieplan zijn ook in te zien via de website RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl of op de gemeentelijke website: www.westvoorne.nl/grondgebied onder ‘bestemmingsplannen/fasen/vastgesteld’.

Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de Hoofdweg in Oostvoorne. De Hoofdweg vormt de oostgrens van het plangebied. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan het perceel Hoofdweg 4. De watergang aan de achterzijde van de woningen aan de Kruisbooglaan en Koningslaan vormt de westgrens. In het noorden wordt het plangebied begrensd door de achtertuinen van de woningen aan de Brielseweg 10 en Hoofdweg 2.

Het bestemmingsplan maakt de aanleg van een nieuwe woonwijk mogelijk met maximaal 58 woningen. Ook de realisering van een waterberging wordt met dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan maakt bouwplannen mogelijk in de zin van artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. Omdat de gemeente niet alle gronden in eigendom heeft en niet met alle eigenaren een overeenkomst heeft gesloten, is de gemeente op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht om een exploitatieplan vast te stellen. Hiermee is het mogelijk om kosten te verhalen die samenhangen met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk. Tevens bevat het exploitatieplan locatie-eisen, onder andere over de inrichting van de openbare ruimte.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpexploitatieplan hebben ingediend;

  • die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpexploitatieplan in te dienen;

  • tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan en exploitatieplan treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. De inwerkingtreding kan uitsluitend worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiertoe dient binnen de termijn van de terinzagelegging van het vastgestelde plan beroep te worden ingesteld en dient tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter te worden ingediend op het bovengenoemde adres. Wanneer een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het bestemmingsplan en/of exploitatieplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Rockanje, 25 april 2012

Burgemeester en wethouders van Westvoorne, de secretaris, A. Vlekke.

De burgemeester, P. de Jong.

Naar boven