Logo Oost Gelre
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Stadscentrum Groenlo’ en ‘Woonwijken Groenlo’

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemde ontwerpbestemmingsplannen, met ingang van 27 april 2012 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage liggen (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Ligging en begrenzing plangebieden

Stadscentrum Groenlo

Het bestemmingsplan Centrum omvat het historische centrum van Groenlo, grotendeels binnen de vestingwerken.

De begrenzing wordt gevormd door respectievelijk de Halve Maanweg, Borculoseweg, Deken Hooijmansingel en de Lichtenvoordseweg, Winterswijkseweg, Laantje van Lasonder, Maliebaan, Marhulzenweg.

Woonwijken Groenlo

Het bestemmingsplan Woonwijken omvat de gehele kern Groenlo, met uitzondering van het centrum en de bedrijventerreinen met enkele woonbuurten aangrenzend aan het bedrijventerrein Brandemate. De plangrens wordt verder bepaald door het in procedure zijnde bestemmingsplan Buitengebied.

De begrenzing wordt gevormd door respectievelijk:

Rondweg, de Slinge, N18, Eschweg, Pagenhof, Maliebaan, Marhulzenweg, Halve Maanweg, Borculoseweg, Deken Hooijmansingel, Lichtenvoordseweg, Winterswijkseweg, Rondweg, Oude Papendijk, De Snieder, De Kunne, Lichtenvoordseweg, Oude Aaltenseweg , De Bempte, Rondweg, en:

N18, Oude Winterswijkseweg, De Horst, Winterswijkseweg, De Horst, Oude Winterswijkseweg.

Inzien van de plannen en de mogelijkheid van zienswijzen

De plannen kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

Gedurende de inzagetermijn van 27 april t/m 7 juni 2012 kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via de afdeling ROB) en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent de ontwerpbestemmingsplannen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Lichtenvoorde, 26 april 2012

Namens burgemeester en wethouders van Oost Gelre, R. Dijkstra, hoofd afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer.

Naar boven