Logo Oss
Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan ‘Groenstraat – Haren – 2012’

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oss op 29 maart 2012 het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan `Groenstraat – Haren – 2012’ heeft vastgesteld. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Inhoud

Het plangebied ligt aan de noordoostzijde van de kern Haren. Het grenst aan de Luensestraat en aan de Groenstraat. Verder grenst het plangebied aan agrarische en particuliere percelen en aan een ambachtelijk bedrijf. Het plangebied is al enige tijd aangemerkt als woningbouwlocatie voor Haren, maar door een geurcontour van een nabij gelegen agrarisch bedrijf is woningbouwontwikkeling hier nog niet van de grond gekomen. Voor een deel van dit bestemmingsplan speelt het geuraspect nog steeds een rol. Via de regels in het bestemmingsplan is nu veilig gesteld dat de woningen in dit deel van het plan pas gebouwd kunnen worden als de milieubelemmering is opgeheven.

Om de beeldkwaliteit in het plangebied te waarborgen is het beeldkwaliteitplan ‘Groenstraat – Haren – 2012’ opgesteld. Daarin wordt het gewenste ruimtelijke streefbeeld weergegeven voor het plangebied. De gemeenteraad heeft het beeldkwaliteitplan vastgesteld als onderdeel van de Welstandsnota gemeente Oss.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken en het beeldkwaliteitplan liggen met ingang van donderdag 10 mei 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 20 juni 2012 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPgroensthrn2011-VG01

Wijzigingen

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. In de Nota zienswijzen en wijzigingen, die bijlage is van het voorstel en het besluit tot vaststelling, zijn alle wijzigingen aangegeven.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende voorzover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen aanvullende en/of nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Tegen het beeldkwaliteitplan kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven