Logo Dordrecht
Aanmeldnotitie MER Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Zethameta B.V. te Dordrecht

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 7 maart 2012 heeft Zethameta B.V. gelegen aan de Van Leeuwenhoekweg 21 en 21a te Dordrecht medegedeeld dat zij voornemens is haar activiteiten te wijzigen. Zethameta is voornemens om vijftigduizend ton afval, zijnde metaal, op te slaan, waarvan maximaal tien ton gevaarlijk afval, en met een shredder-capaciteit van maximaal vijftig ton per dag. Aangezien de activiteit betrekking heeft op het opslaan van schroot van tienduizend ton of meer (D.18.8) is deze onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 9 maart 2012 besloten dat door Zethameta B.V. géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een Omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen ter inzage van 26 april 2012 tot en met 6 juni 2012 op werkdagen:

  • bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, van 8.30 uur tot 16.00 uur, Noordendijk 250 te Dordrecht, telefoonnummer: (078) 770 85 85.

  • bij de provincie Zuid-Holland, het Loket bureau Informatiediensten, A051, Zuid Hollandplein 1 te Den Haag, op elke werkdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, telefoonnummer: (070) 441 88 55.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep. In de rechtsmiddelen die openstaan tegen de beslissing waarbij de OBM is verleend en het besluit tot intrekken van de vergunning (kenmerk: PZH-2008-1035140) kan het voorbereidingsbesluit aan de orde worden gesteld.

Dordrecht, 25 april 2012

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, namens dezen: het hoofd van de afdeling Vergunningen en Meldingen van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Naar boven