Logo Rijssen-Holten
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Holten’

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 29 maart 2012 het volgende digitale bestemmingsplan vastgesteld:

  • bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Holten’.

De gemeente heeft de opgave om de bestemmingsplannen binnen de gemeente te actualiseren en het aantal plannen terug te dringen. In dat kader wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor de bedrijventerreinen in Holten.

Het plangebied kent nu vijf afzonderlijke en deels verouderde bestemmingsplannen. De vijf plannen worden ondergebracht in één nieuw overkoepelend bestemmingsplan.

De gemeente wil de gebruiksmogelijkheden van het bedrijventerrein als geheel te optimaliseren. Het gaat om het faciliteren van efficiënter ruimtegebruik door een adequate zonering, categorisering en inrichting van de terreinen. Uitbreiding van het bedrijventerrein is niet aan de orde. Het bestemmingsplan krijgt daarom hoofdzakelijk het karakter van een beheerregeling (bestaande rechten blijven behouden).

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Broekweg, de spoorlijn Deventer – Almelo, de Keizersweg/het Langepad, de N332, de Handelsweg en de huidige zuid- en westgrenzen van Vletgaarsmaten 2A en 2B.

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar. Ga naar onze website www.rijssen-holten.nl onder actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan. Hier vindt u een link naar de raadpleegomgeving en een link naar de digitale bestanden.

Wilt u toch graag een papieren exemplaar inzien dan kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen of tijdens openingsuren bij het loket Wonen en Ondernemen in de publiekshal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.

Beroepschrift indienen

U kunt vanaf woensdag 25 april 2012 t/m woensdag 6 juni 2012 het desbetreffende bestemmingsplan inzien bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen aan het loket in de ontvangsthal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van het team Administratief en Juridisch, t(0548) – 854 837. Vanaf donderdag 26 april 2012 kan gedurende 6 weken door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad kan alleen door diegenen die eerder al tijdig een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan of als ze kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dat te doen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit, en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van donderdag 7 juni 2012. Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Naar boven