Logo Bergen (NH)
Vaststelling Bestemmingsplan Boendermakerhof

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de raad van Bergen in de openbare raadsvergadering van 12 april 2012 het bestemmingsplan Boendermakerhof gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 26 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder in het gemeentehuis tijdens de openingstijden ter inzage. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via www.bergen-nh.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud

Het plangebied is gelegen in de oksel van de Oude Bergerweg en de Loudelsweg, maar achter de bebouwing langs de straten. De bebouwing ligt aan de Boendermakerhof en aan de Klokketuin. Centraal op de locatie is de ‘Kunstzaal’ gelegen. Behalve de bebouwing rondom de Kunstzaal maken ook twee kavels aan de Oude Bergerweg onderdeel uit van het plangebied.

Met het plan worden de bestaande woningen gesloopt en worden er in totaal 32 woningen teruggebouwd. Het gaat hierbij om 26 woningen in het sociale huursegment, een appartementenvilla met vier koopwoningen en een twee-onder-éénkapper, alle zes in de vrije sector. De Kunstzaal blijft behouden.

Aangebrachte wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen enkele wijzigingen in het plan aangebracht. Deze hebben voornamelijk betrekking op:

  • de aanpassing van het bouwvlak en de bouwhoogte van blok C naar 7 meter, dit betekent dat er 4 i.p.v. 5 appartementen kunnen worden gebouwd

  • de ondergrondse parkeergarage in blok C wordt niet gerealiseerd, de toerit wordt ingericht met vier parkeerplaatsen

  • bergingen behorende bij de appartementenbegouwen B, C en D zijn op de verbeelding ingetekend en in de planregels opgenomen

  • actualisering van de toelichting ten aanzien van de wijzigingen.

Voor een compleet overzicht van de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel ter vaststelling van het bestemmingsplan.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

In de periode van zes weken vanaf donderdag 26 april 2012 kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Bergen, 25 april 2012

Het college van Bergen (nh).

Naar boven