Logo Castricum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bakkum Noord’

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Bakkum Noord’. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Begrenzing: Het plangebied betreft Bakkum Noord. Het gebied beslaat het deel van de gemeente aan weerszijden van de Heereweg, direct ten noorden van de Zeeweg, tot en met de noordelijkst gelegen bebouwing welke nog tot Bakkum Noord wordt gerekend. De plangrens wordt gevormd door de grens tussen de kern (met bijbehorende percelen) en het buitengebied. Aan de westzijde ligt de plangrens grotendeels gelijk aan de grens van het toekomstige Natura 2000-gebied Noordhollands Duinreservaat.

Doel: Doel van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bakkum Noord’ is om een eigentijds planologisch en juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon-, werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van het stedelijk gebied van Bakkum Noord. Hoofdzakelijk staat de bestaande situatie centraal, waarbij tevens is gedacht aan flexibiliteit voor kleinschalige uitbreidingsmogelijkheden. Daarnaast is één ontwikkeling meegenomen in het plan, namelijk het realiseren van een terras bij ’t Mirakel van Bakkum aan de Heereweg 36.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 26 april 2012 tot en met woensdag 6 juni 2012 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1. Tevens is het plan te raadplegen op en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Bakkum Noord’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. P. Drenth-Reus, tel. 14 0251.

Castricum, 25 april 2012

Naar boven