Logo Overbetuwe
Ontwerpbestemmingsplan Rijksweg Zuid 1–3–5, Elst

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe maken ingevolge artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang donderdag 26 april 2012, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Rijksweg Zuid 1–3–5, Elst;

  • de ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteit bouw, sloop, monument en inrit ten behoeve van de realisatie van het bouwen van 17 appartementen en ca. 400 m2 commerciële ruimte.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerp voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de herontwikkeling van de hoek van de Rijksweg Zuid en de Eshofsestraat. De huidige bebouwing, met uitzondering van de voorgevel van het gemeentelijk monument, wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats worden 14 appartementen, 3 woningen en commerciële ruimte teruggebouwd.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Overbetuwe heeft hiervoor op 22 februari 2011 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van Burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30–17.00 uur, donderdag van 8.30–20.00 uur en vrijdag van 8.30–13.00 uur).

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken is ook te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0105ELSTrwzuid1tm5-ONT1

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://bronro.overbetuwe.nl/4C834ECB-8A9E-4492-96B8-F692A214FD1A/

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl, onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen).

Reageren

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Overbetuwe, Antwoordnummer 175, 6660 VB Elst. Maak daarbij zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, moet u – ook binnen genoemde termijn – telefonisch contact opnemen met Team Beleidsrealisatie, bereikbaar via (0481) 362300. Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de zienswijzen met betrekking tot de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van Burgemeester en wethouders.

Naar boven