Logo Deventer
Ontwerp uitwerkingsplan VV IJsselstreek en ontwerp uitwerkingsplan H.J.P. Fesevurstraat

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 26 april tot en met 6 juni 2012 bij de Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) ter inzage ligt:

  • het ontwerp uitwerkingsplan VV IJsselstreek, en

  • het ontwerp uitwerkingsplan H.J.P. Fesevurstraat.

U kunt de plannen ook inzien op de website: www.deventer.nl/bestemmingsplannen

In 2009 is het bestemmingsplan ‘St. Geertruidentuin e.o.’ vastgesteld. De aanleiding voor dit bestemmingsplan was het vertrek van het Deventer ziekenhuis naar de locatie op de Rielerenk.

In het spoor van de herontwikkeling van de St. Geertruidenlocatie zijn ook de aangrenzende

voormalige sportvelden van VV IJsselstreek en de voormalige parkeerplaats aan de H.J.P. Fesevurstraat meegenomen in het bestemmingsplan.

De precieze uitwerking van beide locatie was destijds bij het opstellen van het bestemmingsplan nog niet bekend. Daarom is gekozen voor een indirecte beslissingsbevoegdheid, i.c. het vastleggen van de toekomstige woonbestemming met bijbehorende erven en openbare ruimte in een globale, ‘uit te werken’ bestemming.

Inmiddels is onder leiding van Woonbedrijf Ieder1 gewerkt aan een stedenbouwkundige uitwerking voor zowel de locatie VV IJsselstreek als voor de H.J.P. Fesevurstraat-locatie. Deze stedenbouwkundige uitwerkingen vormen de basis voor de voorliggende uitwerkingsplannen.

Op de voormalige voetbalvelden van VV IJsselstreek worden in totaal 49 grondgebonden woningen rondom een hof gerealiseerd. Op de Fesevurstraat-locatie worden in aansluiting op de bestaande woningen 10 vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen gerealiseerd.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over deze ontwerp uitwerkingsplannen kenbaar maken aan Burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer o.v.v. ‘zienswijze ontwerp uitwerkingsplan(nen) VV IJsselstreek en/of Fesevurstraat’. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij mevrouw Busman van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven