Logo Noord-Brabant
Inspraak ontwerpprojectplan en ontwerpbesluiten Dijkverbetering Amer-Donge te Raamsdonksveer

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta maken gelet op de artikelen 5.6 en 5.9 van de Waterwet het volgende bekend.

Achtergrond

Waterschap Brabantse Delta is van plan om de primaire waterkering ter plaatse van de weg Keizersveer en langs het Oude Maasje te Raamsdonksveer te verbeteren. Het dijkvak ligt aan de linkeroever van de Bergsche Maas en het Oude Maasje. De totale lengte van het te verbeteren traject bedraagt ca 900 meter. Het dijkvak voldoet niet aan de vereiste hoogte. De verbetering bestaat uit een versterking van de dijk aan de polderzijde.

Op grond van artikel 5.4 van de Waterwet heeft het dagelijks bestuur van het waterschap een ontwerpprojectplan opgesteld voor de dijkverbetering. In het ontwerpprojectplan staat welke maatregelen het waterschap wil gaan treffen. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 28 februari 2012 het ontwerpprojectplan dijkverbetering Amer-Donge ontvangen met het verzoek om dit verder in procedure te brengen en daarbij de gecoördineerde procedure volgens de Waterwet te volgen.

Om deze maatregelen uit te kunnen voeren, heeft het waterschap ook andere vergunningen en ontheffingen nodig. De betrokken overheden hebben de volgende besluiten in ontwerp opgesteld:

  • een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg:

  • een ontheffing van de Flora- en faunawet door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, dienst Regelingen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bevorderen de coördinatie van de besluiten. Er geldt dan voor deze besluiten één en dezelfde procedure. De coördinatie voorziet in het stroomlijnen van het indienen en beoordelen van de betreffende vergunningaanvragen, van het bekendmaken van de genomen besluiten en van de bijbehorende inspraakmogelijkheden.

Stukken inzien

Het ontwerpprojectplan dijkverbetering Amer-Donge en de ontwerpbesluiten en bijbehorende relevante liggen van 27 april 2012 tot en met 7 juni 2012 ter inzage:

  • in het gemeentehuis van de gemeente Geertruidenberg, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer op maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor andere tijdstippen alleen na telefonische afspraak (0162-14 01 62);

  • bij het dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

  • op het kantoor van het waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 te Breda van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Gedurende deze periode zijn de stukken ook te bekijken op de volgende internetsites:

Inspraak

Eenieder kan zijn zienswijze over het ontwerpprojectplan en de ontwerpbesluiten gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijk kenbaar maken bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch, onder vermelding van ‘Dijkverbetering Amer-Donge (C2067459)’. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer J.W. Sonnevijlle, tel. (073) 680 80 91.

Inloopbijeenkomst

Het waterschap organiseert een inloopbijeenkomst over de dijkverbetering Amer-Donge op 7 mei 2012 in het gemaal Keizersveer, Aanwassenweg 2 te Raamsdonk van 15.00–17.00 uur.

Vervolg

Het waterschap zal samen met de provincie en de andere bevoegde gezagen de zienswijzen behandelen. Mede op basis van de zienswijzen stellen de bevoegde gezagen het definitieve projectplan, respectievelijk de overige besluiten vast. Het projectplan behoeft de goedkeuring van Gedeputeerde Staten. Na de goedkeuring volgt publicatie van het vastgestelde projectplan en de genomen besluiten en kunnen belanghebbenden die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend beroep instellen bij de Raad van State.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de procedure kunt u contact opnemen met de heer J.W. Sonnevijlle, tel. (073) 680 80 91 en over het projectplan dijkverbetering met de heer C.P.M. Verbart, tel. (076) 564 13 23.

‘s-Hertogenbosch, april 2012

Naar boven