Logo Gorinchem
Vooraankondiging voorontwerp bestemmingsplan ‘Laag Dalem’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro.), dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Laag Dalem (4207).

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: het bedrijventerrein Oost I (Newtonweg);

  • ten oosten: de Spijksesteeg en Dalem;

  • ten zuiden: het park ten zuiden van de Dalem Donk, Woelse Donk en Merwe Donk;

  • ten westen: de Lingsesdijk.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld, omdat de geldende bestemmingsplannen ‘Laag Dalem I’, ‘Laag Dalem II’, ‘Laag Dalem Zuid’ en ‘Buitengebied Vuren’ verouderd zijn. Ook worden de geldende bestemmingsplannen samengevoegd tot één nieuw bestemmingsplan. Het uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan is de vergunde bestaande situatie in het gebied planologisch en juridisch vastleggen. Vooralsnog worden er geen nieuwe grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro. wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het voorontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd en kan iedereen een inspraakreactie naar voren brengen. Ook zal er dan een inloopbijeenkomst worden georganiseerd voor de bewoners en bedrijven in het plangebied. Hierover volgt naar verwachting in juni 2012 een publicatie in o.a. het huis-aan-huisblad ‘De Stad Gorinchem’.

Voor informatie over deze kennisgeving of over het op te stellen voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Jeeninga-Gilissen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183-65 93 22. E-mailen kan naar C.Jeeninga@gorinchem.nl.

Gorinchem, 24 april 2012

Burgemeester en wethouders van Gorinchem.

Naar boven