Logo Rotterdam
Kennisgeving bestemmingsplan ‘Zuidwijk’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Zuidwijk’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt – globaal bezien – in het noorden begrensd door de Oldegaarde, in het oosten door de Ravenhorst, Drakenburg en Poelenburg, in het zuiden door het dijklichaam van de voormalige havenspoorlijn, in het westen door de Zuiderparkweg.

De kerklocatie aan de Slinge 76/78 is buiten het plangebied gelaten, omdat voor deze locatie een projectbestemmingsplan is vervaardigd.

Dit bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de ter plaatse vigerende bestemmingsplannen en maakt tevens enige nieuwe ontwikkelingen mogelijk, t.w.:

  • a. sloop/nieuwbouw op diverse locaties in de buurt ‘Velden’ (bestemmingsvlakken Gemengd-1 en Gemengd-4) resp. in de buurt ‘Burgen’ (bestemmingsvlakken Woongebied 1 t/m 4);

  • b. detailhandel en woningen aan de Asterlo;

  • c. een keermogelijkheid voor de tram ter hoogte van de kruising Kapelburg / Langenhorst;

  • d. de aanleg van maximaal 9000 m2 wateroppervlak in de voor ‘Groen’ bestemde gronden van het peilgebied dat betrekking heeft op de wijk Zuidwijk;

  • e. woningen aan de Glinthorst en Drakenstein kunnen een extra bouwlaag krijgen.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 27 april 2012 tot en met vrijdag 8 juni 2012 voor een ieder ter inzage bij:

  • de stadswinkel Centrum, (Stadhuis), ingang zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 029;

  • de secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan met ingang van zaterdag 28 april t/m vrijdag 8 juni 2012 beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 25 april 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen: R. Voskuilen, cluster directeur Stadsontwikkeling.

Naar boven