Logo Amsterdam - Oost
Bestemmingsplan Groene Staart 2011

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad op 6 maart 2012 het bestemmingsplan Groene Staart 2011 gewijzigd heeft vastgesteld.

Terinzagelegging

Dit besluit ligt vanaf 19 april 2012 voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 020-2535444.

Omschrijving van het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Groene Staart ligt in het zuidwesten van stadsdeel Oost. Het gebied wordt in het zuiden, westen en noordwesten begrensd door de Amstel, aan de zuidoostkant door de gemeente/stadsdeelgrens en in het (noord)oosten door de A2/Nieuwe Utrechtseweg. Landgoed Klarenbeek is buiten het bestemmingsplan gelaten omdat voor dit gebied een apart bestemmingsplan in voorbereiding was.

Het plangebied betreft landelijk gebied en kent een relatief overzichtelijke indeling. Het noordelijke deel van het plangebied wordt hoofdzakelijk gebruikt ten behoeve van volkstuinen. Ook drie roeiverenigingen en woonboten in de Amstel hebben hier een plaats. In het midden wordt het gebied doorkruist door de Rijksweg A10. Het zuidelijke deel van het plangebied is hoofdzakelijk een open, agrarisch gebied, met centraal een cluster met onder meer sportgerelateerd gebruik. Dit zuidelijke deel is een beschermingswaardig gebied in meerdere opzichten en de inzet is om deze waarden te behouden.

Beroep instellen

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 20 april 2012 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat is te zijn geweest een zienswijzen in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 18 april 2012

Dagelijks bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven