Logo Horst aan de Maas
Bestemmingsplan De Zumpel – Kloosterstraat – Julianastraat te Grubbenvorst gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend, dat de gemeenteraad op 10 april 2012 tijdens haar vergadering het volgende bestemmingsplan heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan De Zumpel – Kloosterstraat – Julianastraat te Grubbenvorst NL.IMRO.BPMLADEPASTORIE-VA02

Dit bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld.

Het plan betreft de ontwikkeling van een nieuwe Jan Linders Supermarkt op de hoek De Zumpel – Kloosterstraat – Julianastraat, waar op verdieping ook 17 appartementen gerealiseerd zullen worden.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld.

Ambtshalve wijzigingen

Naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Raad van State zijn de regels en verbeelding van het bestemmingsplan de Zumpel op de navolgende onderdelen gewijzigd:

Ambtshalve wijziging in verbeelding:

  • I.

    • Ia. De goothoogte van het hoofdgebouw waarvan de voorzijde is georiënteerd naar de Kloosterstraat bedraagt ten hoogste de ter plaatse van de aanduiding 'maximale goothoogte (10m)' aangegeven goothoogte;

      De bouwhoogte c.q. nokhoogte van het hoofdgebouw waarvan de voorzijde is georiënteerd naar de Kloosterstraat bedraagt ten hoogste de ter plaatse van de aanduiding 'maximale bouwhoogte (15 m)' aangegeven bouwhoogte c.q. nokhoogte.

    • Ib. De bouwhoogte van het hoofdgebouw binnen dit vlak bedraagt maximaal 13,5 m.

    • Ic. De goothoogte van het hoofdgebouw waarvan de voorzijde is georiënteerd naar de Julianastraat bedraagt ten hoogste de ter plaatse van de aanduiding 'maximale goothoogte (7,5 m)' aangegeven goothoogte;

      De bouwhoogte c.q. nokhoogte van het hoofdgebouw waarvan de voorzijde is georiënteerd naar de Julianastraat bedraagt ten hoogste de ter plaatse van de aanduiding 'maximale bouwhoogte (13,3 m)' aangegeven bouwhoogte c.q. nokhoogte.

      Ambtshalve wijziging van regels:

      In vlak Ic. mag ter grootte van maximaal 20% van vlak c een maximale bouwhoogte van 13,9 m worden gerealiseerd.

      Ambtshalve wijziging in verbeelding:

  • II.

    • IId. De goothoogte van het hoofdgebouw waarvan de voorzijde is georiënteerd naar de Zumpel bedraagt ten hoogste de ter plaatse van de aanduiding 'maximale goothoogte (8,2 m)' aangegeven goothoogte;

      De bouwhoogte c.q. nokhoogte van het hoofdgebouw waarvan de voorzijde is georiënteerd naar De Zumpel bedraagt ten hoogste de ter plaatse van de aanduiding 'maximale bouwhoogte (12 m)' aangegeven bouwhoogte c.q. nokhoogte.

    • IIe. De bouwhoogte van het hoofdgebouw binnen dit vlak bedraagt maximaal 10,5 m.

    • IIIf. De bouwhoogte van het hoofdgebouw binnen dit vlak bedraagt maximaal 4,8 m.

    • IVg. De bouwhoogte van het hoofdgebouw binnen dit vlak bedraagt maximaal 3 m.

      Ambtshalve wijziging van de regels:

      Het hellingsvlak van de kapvorm dient minimaal 40° en maximaal 60° te bedragen.

Ter inzage

Vanaf vrijdag 20 april tot vrijdag 1 juni 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage, tijdens openingsuren op het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein 6 te Horst. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.horstaandemaas.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tot vrijdag 1 juni 2012 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

  • Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Horst, 19 april 2012

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, C.H.C. van Rooij, burgemeester.

A.P.M. ter Voert, secretaris.

Naar boven