Logo Werkendam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Hoogjens 10

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan De Hoogjens 10 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

Plantoelichting

  • Het akoestische onderzoek is vervangen door een nieuw gewijzigd exemplaar. De resultaten in dit gewijzigde rapport zijn in hoofdstuk 4.6 van de toelichting verwerkt.

  • In hoofdstuk 4.11 van de toelichting is de term ‘gemengd gebied’ verwijderd en is het gebiedstype ‘rustige woonwijk’ meer benadrukt.

Regels

  • Aan artikel 7 (algemene gebruiksregels) zijn een aantal regels toegevoegd met betrekking tot strijdig gebruik, conform de regels zoals die nu ook in het ontwerp bestemmingsplan Kern Sleeuwijk, het bestemmingsplan kern Nieuwendijk en kern Werkendam zijn opgenomen.

Verbeelding

  • Op de verbeelding is een aanduiding opgenomen voor de aan te brengen aarden wal in de bestemming Groen. Ook de toelichting is hierop aangepast.

  • Op de verbeelding is de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf’ zodanig aangepast dat deze beter aansluit op de huidige activiteiten van het bedrijf, namelijk het vervaardigen van gecodeerde autosleutels. Daardoor zijn naast categorie 1 en 2 alleen de huidige bedrijfsactiviteiten toegestaan, en geen andere bedrijfsactiviteiten met de categorie 3.1. In verband met deze gewijzigde aanduiding op de verbeelding zijn ook de regels en de toelichting aangepast/aangevuld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 20 april 2012 gedurende zes weken, tot vrijdag 1 juni 2012 voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam, of is te zien via www.werkendam.nl of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf 21 april 2012 tot en met 1 juni 2012 kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Werkendam, 19 april 2012

Naar boven